Nie ma świąt bez sałatki. W tym roku warto jednak nieco poeksperymentować i pobawić się w ciekawe połączenia. Zostaw zatem nudną jarzynową w spokoju i zaserwuj gościom wybitną sałatkę hotelową. Przepis jest banalnie prosty, a efekt robi kolosalne wrażenie.
Sałatki na święta to element obowiązkowy. Zazwyczaj obok śledzi króluje klasyczna jarzynowa i warstwowy gyros. Poza tradycyjnymi smakami warto jednak nieco zmienić menu. Dzisiaj mamy ciekawą propozycję na sałatkę hotelową - nazwa brzmi tajemniczo i dostojnie, a smak to prawdziwy majstersztyk. Wszystko za prawą kilku składników, które wspólnie tworzą doskonałą przekąskę.
Do hotelowego specjału potrzebujemy warzywa - w roli głównej korniszony, kukurydza konserwowa i czerwona papryka. Absolutnym numerem jeden na liście są jednak kabanosy i kremowy sos z musztardy, majonezu i ketchupu. Gwarantujemy, że sałatka zniknie ze stołu ekspresowo, a goście będą błagać o przepis!
Składniki:
Sposób przygotowania: