Podczas zabawy sylwestrowej chyba każdy skusi się na małą przystawkę. Fikuśne i pomysłowe zakąski to zatem klucz do serca gości. Warto więc nieco zaszaleć i zastawić stół kilkoma wersjami smakołyków. Wśród nich nie może zabraknąć chrupiących krakersów hojnie nadzianych pastą z ryby.
Sylwestrowe przygotowania cię przerażają, a pomysłu na menu brak? Zamiast tracić czas i pieniądze postaw na sprawdzone przystawki, które nie tylko efektownie zapełnią stół, ale i skuszą najbardziej wymagające podniebienia. Jedną z naszych propozycji są chrupiące krakersy, które jak się okazuje, można podać z pastą rybną. Taki duet może brzmieć banalnie, ale obiecujemy, że nie będzie nudy.
Krakersy to doskonały pomysł na szybką przekąskę. Dzięki odpowiednim składnikom i estetycznemu podaniu mogą zrobić naprawdę spore wrażenie na gościach. Obejdzie się jednak bez drogiego kawioru - wystarczy pasta z makreli i dekoracja z koperku, by uzyskać prawdziwe arcydzieło.
Składniki:
Sposób przygotowania: