• Link został skopiowany

Pizza w 5 minut. Z tym spodem zrobienie jej będzie ekspresowe. Dodatki dopełniają smaku

Pizza zazwyczaj wymaga od nas pokładów energii i czasu. Jednak w tej wersji nie jest to konieczne. Ta pizza zrobiona jest w kilka minut i nie potrzebujesz do niej nawet piekarnika. Dodatki są kluczowe i możesz do niej dodać cokolwiek tylko chcesz.
Pizza z tortilli
Fot. Shutterstock, StockphotoVideo

Pizza kojarzyć się może z najlepszymi restauracjami. Miękkie, ale odpowiednio cienkie ciasto jest jej idealną bazą. Do tego dodatki, których nigdy nie jest za mało. Takie połączenie sprawia, że chce się ją jeść każdego dnia. Jednak takie danie wymaga nie tylko czasu, a także cierpliwości. My jednak poznaliśmy recepturę na pizzę, która gotowa jest w kilka minut. Jej szybkość przygotowania to zasługa spodu, którego nie trzeba wyrabiać.

Zobacz wideo Przepis na pyszną pizzę według Hapsa

Do jej zrobienia potrzebujesz placki tortilli, passatę, ser i ulubione dodatki. W naszym przepisie znajdziesz pieczarki, paprykę i kukurydzę. Jednak jeśli tylko chcesz, możesz dorzucić szynkę, boczek, czy nawet oliwki. Pizza z tego przepisu przygotowywana jest na patelni, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, abyś zrobił ją również w piekarniku.

Przepis na pizzę w 5 minut

Składniki

  • 2 placki tortilli,
  • 150 g mozzarelli w kostce,
  • pół czerwonej papryki,
  • 100 g pieczarek,
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej,
  • 3 łyżki passaty pomidorowej lub ketchupu,
  • łyżeczka oregano,
  • szczypta soli.

Sposób przygotowania

  1. Jeden placek tortilli posyp połową startego sera, przykryj go drugim plackiem.
  2. Do miseczki przelej passatę lub ketchup i połącz z solą i oregano. Taką mieszanką wysmaruj tortillę.
  3. Na tak przygotowany spód wyłóż podzielone na mniejsze kawałki pieczarki, a także paprykę. Obsyp również całość kukurydzą, a na koniec startym serem.
  4. Tak przygotowaną tortillę ułóż na patelni i przykryj ją pokrywką. Ustaw naczynie na średnim ogniu i podsmażaj przez kilka minut. Po tym czasie pizza jest gotowa do podania. Smacznego!
Więcej o: