Kto mnie zna, ten doskonale wie, że za warzywami mogę pójść w ogień. Kocham wszystkie i nie ma czegoś takiego, że po tygodniu ciągłego jedzenia papryki lub brukselki, nagle będę miała dość. Podobnie jest z brokułami - nie ma opcji, że mi się przejedzą. Jednak ostatnio trafiłam na bardzo ciekawy przepis, który z miejsca mnie zaintrygował. Chodzi o chipsy z brokułów.
Pomyślałam, że to musi być fantastyczna przekąska na imprezę, spotkanie w większym gronie, do maratonu filmowego lub jako "nagroda" po ciężkim treningu. Chipsy z brokuła są pyszne, pełne smaku za sprawą dodatków i robi się je w banalny sposób. Sklepowe chipsy chyba długo nie zawitają do mojej kuchni.
Składniki:
W podobny sposób możesz przygotować także chipsy z marchewki, czy kalafiora. Możesz także użyć ziemniaków - wówczas raczej nie wyjdą z nich chipsy, ale będą stanowiły smaczny dodatek do obiadu zamiast np. frytek.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!