Używając polskich składników, możemy przygotować sos do spaghetti, którego nie powstydziłby się włoski kucharz. Taki obiad przygotujemy też stosunkowo tanio, a już na pewno bardzo szybko. Oto przepis, który warto zapamiętać na później.
Spaghetti to szybki w przygotowaniu obiad, który Polacy kochają. Zajadają się nim zarówno dzieci, jak i dorośli. Nic dziwnego, ponieważ temu obłędnie pysznemu pomidorowemu smakowi wręcz nie sposób się oprzeć. Dziś prezentujemy nieco spolszczony przepis na sos do spaghetti, ale równie pyszny jak ten, który serwowany jest we włoskich restauracjach. Więcej przydatnych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Lista składników na sos do spaghetti może być dla niektórych długa, jednak większość tych składników i tak już znajduje się w naszej kuchni. Poza tym można dowolnie go modyfikować, jeśli nie mamy konkretnych przypraw czy warzyw. Nie warto jednak rezygnować z parmezanu, bo potrafi odmienić smak tego dania.
Składniki:
Sposób przygotowania: