-
Haps
-
Jak przygotować
- Od dziś nie zrobisz już ani jednej kanapki. Robię to śniadanie od tygodni i wcale się nie nudzi
Od dziś nie zrobisz już ani jednej kanapki. Robię to śniadanie od tygodni i wcale się nie nudzi
Śniadania okazują się czasem bardzo trudne. Nie chodzi o ich wykonanie, a o wymyślenie czegoś pożywnego. Ten przepis rozwiąże ten problem i od dziś będziesz go robić codziennie. Mieszanka składników jest bogata w smak, a do tego świetnie się prezentuje.
Klasyczne śniadania z czasem mogą się nam znudzić. Gdy tak się dzieje, warto sięgnąć po przepisy, które dodadzą świeżości i oryginalności w naszej kuchni. Taką recepturą są faszerowane bułki, które później zapieka się w piekarniku. To bardzo prosta i szybka potrawa, z którą poradzi sobie każdy. Do jej przyrządzenia potrzebne będą składniki, które z pewnością znajdziesz w swojej lodówce.
Zobacz wideo Meksykańskie mac'n'cheese z serem
Aby bułki wyszły smaczne i aby zapełniły nas na długo, warto dodać do nich sporą ilość składników. Polecamy w nich umieścić szynkę, ser, jajka i warzywa takie jak paprykę, por i ogórki konserwowe. Można do nich również wkroić cebulkę lub czosnek, jeśli jesteś jego fanem. Taką śniadaniową propozycję można również zabrać do szkoły lub pracy.
Przepis na nadziewane bułki śniadaniowe
Składniki
- 3 bułki kajzerki,
- 100 g szynki,
- 100 g żółtego sera,
- pół czerwonej papryki,
- kawałek pora,
- 3 ogórki konserwowe,
- 3 jajka,
- sól,
- pieprz,
- pęczek szczypiorku.
Sposób przygotowania
- Szynkę, ogórki i paprykę pokrój w mniejsze kawałki. Pora pokrój w pół krążki, a ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Wszystkie podane składniki umieść w jednej misce i dodaj do nich jajka. Całość dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
- Bułki przekrój na pół i wydrąż z nich środki, by powstało wgłębienie. Każdą część umieść na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia.
- Do każdej bułki przełóż przygotowany farsz. Gotowe wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz około 15-20 minut.
- Po wyjęciu obsyp je posiekanym szczypiorkiem i podawaj na ciepło. Smacznego!