Połowa stycznia już za nami, co za tym idzie, zapał do postanowień mija, a restrykcyjna dieta zaczyna nudzić. Warto zatem włączyć do domowego jadłospisu naszą kolorową sałatkę z pieczonych warzyw - to prawdziwa rozkosz dla podniebienia i jednocześnie zdrowa micha pełna witamin.
Zamiast zmuszać się do jedzenia warzyw, znacznie lepiej jest dać im szansę w kolorowej i pełnej witamin sałatce. W ten sposób uzyskamy obłędną przekąskę, a nawet dietetyczne danie, które nigdy się nie znudzi, a wiele osób poprosi nawet o solidną dokładkę.
Sekretem smaku zimowej sałatki jest kompozycja, w której skład wchodzi kasza i pieczone warzywa. Można sięgnąć po paprykę, cukinie i bakłażana, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by na liście znalazła się też np. marchewka czy brukselka. Dodatkiem obowiązkowym jest kuskus, lekki dressing na bazie oliwy i oczywiście ser feta, który przełamie słodycz sosu i nada charakterystycznego smaku.
Składniki:
Sposób przygotowania: