Chleb to dla wielu z nas rzecz, z której nie wyobrażamy sobie zrezygnować. Jeśli okazuje się, że ujawniło nam się uczulenie na gluten lub z jakichś powodów musimy ograniczyć węglowodany w diecie, może rodzić się w nas uczucie najzwyklejszego smutku. Jednak przecież świat się nie skończy, jeśli spróbujemy zrobić domowy chleb bez mąki. Tak, dziś mamy przepis na chleb bez mąki, za to z mnóstwem białka, które jest bardzo istotne w zdrowym i zbilansowanych odżywianiu. Głównym składnikiem jest twaróg. Już jedna kromka nasyci dużo lepiej i na dłużej, niż trzy kromki pszennego pieczywa.
Składniki:
Taki chleb jest idealny dla każdego, zwłaszcza dla osób prowadzących intensywny tryb życia, uprawiają sport lub po prostu mają ochotę spróbować czegoś nowego. Oprócz przypraw wymienionych w przepisie, możesz dodać także ziarna słonecznika, pestki dyni oraz czarnuszkę - te dodatki idealnie pasują i sprawią, że chleb będzie jeszcze smaczniejszy i bogatszy w wartości odżywcze.