Najprostsze śniadania często okazują się tymi najlepszymi, jednak, zamiast po raz kolejny szykować klasyczne kanapki lub jajecznicę postaw na kremowy dodatek do pieczywa. Ta pasta dosłownie rozpływa się w ustach. Zrobisz ją w kilka minut, z prostych i tanich produktów, które z pewnością znajdziesz w kuchennej szafce.
Śniadanie wcale nie musi być nudne, a jego przygotowywanie trwać wieki. Wystarczy, że sięgniesz po przepis na nieziemsko kremową pastę kanapkową. To smakowita alternatywa dla jajecznych specjałów, kanapek czy owsianek. Tu króluje prostota, tanie składniki i ekspresowe wykonanie, któremu nikt się nie oprze.
Kremową pastę kanapkową można przygotować z wielu składników - w wielu domach królują specjały z jaj i ryb, jednak dzisiaj mamy pomysł na nieco bardziej oryginalną wersję. Głównym składnikiem naszego smarowidła jest czerwona fasola z puszki, która nie tylko ma niepowtarzalny smak, ale i dużo białka oraz witamin. Strączki to jednak nie wszystko - bez kolorowych dodatków takich jak przyprawy, czosnek i pomidory się nie obejdzie. Wszystko wystarczy zblendować i gotowe.
Składniki:
Sposób przygotowania: