Tłusty czwartek już niebawem, a co za tym idzie pora na pierwsze przygotowania i planowanie słodkich wypieków. Wyborem idealnym są nie tylko pączki czy oponki, ale także obłędnie kruchy chrust. Przepis siostry Anieli pozwoli dojść w tym zakresie do perfekcji - ale bez obaw - przygotowanie jest łatwe, a produkty łatwo dostępne i niezbyt drogie.
To już ostatni dzwonek na odnalezienie idealnej, słodkiej receptury na tłusty czwartek. Bezkonkurencyjnym faworytem jest przepis na miękkie i puszyste faworki. Siostra Aniela ma na to swój sprawdzony patent. Główną zasadą są oczywiście starannie dobrane składniki - nie może zabraknąć żółtek, mąki, odrobiny śmietany oraz kieliszka mocnego trunku. Na tym się jeszcze nie kończy, ponieważ równie istotne jest samo wyrabianie ciasta i późniejsza obróbka.
Słodki i puszysty niczym chmurka chrust siostry Anieli lubuje się także w starannym przygotowaniu i braku pośpiechu. Zapewniamy, że siostra Aniela o sztuce kulinarnej wie dosłownie wszystko, dlatego przepis na złocisty chruścik to niemal mistrzostwo.
Składniki:
Sposób przygotowania: