-
Haps
-
Jak przygotować
- Zdrowe śniadanie albo pyszna przekąska. Weź jajka, maślany owoc i ten sos. Spazmy rozkoszy nadejdą szybko
Zdrowe śniadanie albo pyszna przekąska. Weź jajka, maślany owoc i ten sos. Spazmy rozkoszy nadejdą szybko
Jajka faszerowane są pyszne w każdej postaci. Najczęściej zajadamy się jajkami z pieczarkami lub ogórkami z papryką. A jajka faszerowane awokado? Nie będzie mdło, nie będzie nijako, a będzie smacznie. Przyda się konkretny sos.
Przepis na śniadanie z jajkami? Nic prostszego. Żadna jajecznica, żadne jajka na miękko, ale jajka faszerowane awokado z sosem sriracha to mistrzostwo. Jak je zrobić? Syn mojego stryja mnie nauczył. "Toż to normalka".
Jajka z awokado - przepis idealny na każdą okazję
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo,
- 1 dojrzałe awokado,
- ząbek czosnku,
- łyżeczka posiekanej kolendry,
- łyżka sosu sriracha,
- łyżka majonezu,
- sól i pieprz do smaku.
Jajka na bogatości - sposób wykonania:
- Jajka obierz ze skorupek. Przekrój na pół i wyjmij żółtka.
- Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę, a miąższ przełóż do miski. Następnie. Dodaj żółtka jajek, czosnek i sos sriracha.
- całość zmiksuj, dodaj przyprawy i kolendrę. Następnie nafaszeruj jajka. Posyp mielonym pieprzem.
Takie jajka smakują jak bajka. Możesz do nich dodać także posiekaną cebulę, suszone pomidory i kapary.