Zdrowe śniadanie albo pyszna przekąska. Weź jajka, maślany owoc i ten sos. Spazmy rozkoszy nadejdą szybko

Jajka faszerowane są pyszne w każdej postaci. Najczęściej zajadamy się jajkami z pieczarkami lub ogórkami z papryką. A jajka faszerowane awokado? Nie będzie mdło, nie będzie nijako, a będzie smacznie. Przyda się konkretny sos.

Przepis na śniadanie z jajkami? Nic prostszego. Żadna jajecznica, żadne jajka na miękko, ale jajka faszerowane awokado z sosem sriracha to mistrzostwo. Jak je zrobić? Syn mojego stryja mnie nauczył. "Toż to normalka".

Zobacz wideo

Jajka z awokado - przepis idealny na każdą okazję

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
  • 1 dojrzałe awokado,
  • ząbek czosnku,
  • łyżeczka posiekanej kolendry,
  • łyżka sosu sriracha,
  • łyżka majonezu,
  • sól i pieprz do smaku.

Jajka na bogatości - sposób wykonania:

  1. Jajka obierz ze skorupek. Przekrój na pół i wyjmij żółtka. 
  2. Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę, a miąższ przełóż do miski. Następnie. Dodaj żółtka jajek, czosnek i sos sriracha. 
  3. całość zmiksuj, dodaj przyprawy i kolendrę. Następnie nafaszeruj jajka. Posyp mielonym pieprzem. 

Takie jajka smakują jak bajka. Możesz do nich dodać także posiekaną cebulę, suszone pomidory i kapary.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.