Puszysty smaczny biszkopt, który nie opadnie - czy to w ogóle możliwe w domowych warunkach? Oczywiście. Przygotujesz go w łatwy sposób, ale jeśli nie znasz tego triku cukierniczego, może być trudno. Na szczęście moja znajoma podpowiedziała mi co robić, by biszkopt wyszedł idealnie.
Fot.pexels-boys-in-bristol-photography
REKLAMA
REKLAMA
Przepis na biszkopt to jedna z podstawowych receptur. Zdecydowanie powinniśmy go znać, jeśli zamierzamy zabierać się za pieczenie ciast i tortów. Wiele osób twierdzi, że to piekielnie trudne, jednak uwierzcie mi - odkąd mam przepis od świetnej cukierniczki - nie ma nic prostszego do zrobienia w kuchni.
REKLAMA
Zobacz wideo Czekoladowy tort naleśnikowy
Co zrobić, by biszkopt nie opadał? Pozbądź się tego składnika
Nie lubiłam piec ciast, bo przygotowanie biszkoptu przyprawiało mnie o zawał serca. W końcu znajoma cukierniczka postanowiła zdradzić mi pewien trik, dzięki któremu biszkopt przestanie opadać. Postanowiłam dać temu przepisowi ostatnią szansę i... padłam z wrażenia. Okazało się, że pozbycie się proszku do pieczenia z listy składników zdziałało cuda.