Jak zrobić lukier do pączków? Ania Starmach robi go mistrzowsko i to z dwóch składników

Jak zrobić lukier do pączków i słodkich bułeczek? Nie ma nic prostszego niż lukier z przepisu Ani Starmach. Robi się go momentalnie i to z zaledwie dwóch składników. Nie ma nic lepszego niż pyszne, domowe pączki z takim lukrem - wiem, co mówię.

Jak zrobić lukier? Przecież to sama przyjemność i zero problemów. Przepis na lukier do pączków zrobisz z cukru pudru i soku z cytryny. Ania Starmach zdradziła ten przepis na swojej stronie, a ja już wielokrotnie go robiłam. Wystarczy trochę pomieszać i gotowe.

Źródło: aniastarmach.pl

Zobacz wideo

Jak zrobić lukier do pączków? Poznaj przepis Ani Starmach

Składniki:

  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Cukier puder przesiej do miski. Ważne, żeby nie był zbrylony. Następnie dodaj łyżkę soku z cytryny. 
  2. Całość dokładnie ucieraj, aż powstanie gładka i jednolita masa. Jeśli uważasz, że jest zbyt gęsta, dodaj więcej soku z cytryny.
  3. Gotowym lukrem polewaj pączki lub inne słodkie wypieki, najlepiej, gdy są jeszcze ciepłe. 

Taki lukier najlepiej podrasuje pyszne pączki, jagodzianki, cynamonki i wszystkie domowe wypieki Taki lukier będzie się także nadawał na babkę wielkanocną. Jednak najprzyjemniejszą rzeczą w robieniu lukru, jest oblizywanie miseczki. 

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.