Upichcenie surówki z kapusty do obiadu zazwyczaj kojarzy nam się z prostotą i szybkością w przygotowaniu. I rzeczywiście, tak właśnie jest - czasem wystarczy zaledwie kilka minut, by stworzyć coś pysznego. Okazuje się, że istnieje pewien ciekawy, nietypowy dodatek, po który możesz sięgnąć, by tę surówkę sobie urozmaicić. Na co warto zwrócić uwagę? Będzie zdrowsza i jeszcze lepsza.
Choć mało kto to robi, ja co jakiś czas urozmaicam surówkę z kapusty o dodatek gotowanych jajek. Dzięki temu ma więcej białka i smakuje nieco inaczej niż tradycyjna.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty, jako tradycyjny dodatek do obiadu może urozmaicić wiele z nich. Świetnie sprawdzi się w towarzystwie wszelkiego rodzaju mięs - zarówno tych, które przygotowujemy tradycyjnie na podstawie przepisów z kuchni polskiej, jak i do innych, nawet przyrządzanych "orientalnie". W towarzystwie schabowego, mielonego, czy mięsa w sosie własnym, a także prawidłowo przygotowana, nie ma sobie równych.