Spaghetti to włoskie danie, w którym rozkochani są Polacy. I choć ja przygotowuję je z odrobiną fantazji, nie stosując się do oryginalnego przepisu, to i tak wszyscy się nim zajadają. Oto proste domowe spaghetti po neapolitańsku w mojej wersji.
Spaghetti to szybki w przygotowaniu obiad, którym zajadają się w najlepsze zarówno dzieci, jak i dorośli. Nic dziwnego, ponieważ temu obłędnie pysznemu pomidorowemu smakowi wręcz nie sposób się oprzeć. Moja wersja tego spaghetti jest nieco spolszczona, ale jak na warunki domowe - obłędnie pyszna. Nie można jednak zapomnieć o parmezanie, dzięki któremu sos doskonale oblepia makaron.
Lista składników nie jest długa, a na dodatek bardzo prosta. Warto jednak modyfikować ją wedle własnych upodobań, by spaghetti jak najbardziej przypadło do gustu członkom naszej rodziny. Przekonajcie się sami.
Składniki:
Sposób przygotowania: