Polacy kochają kiszonki, ale jedna większości nie mieści się w głowie. Oczywiście nie brakuje sympatyków kiszonych jajek, szczególnie kiedy ktoś bywał w barach na wyspach i tam jako przekąskę do piwa serwowano orzeszki oraz kiszone jajka. Kiszone jajka są naprawdę pyszne, wyraziste i naprawdę idealnie pasują jako coś na ząb podczas spotkań w większym gronie, także spotkań świątecznych. Pasują także do sałatek - kiszone jajka powinny stać się tak lubianą kiszonką wśród Polaków, jak choćby ogórki lub kapusta.
Składniki:
Takie jajka nie są tak kwaśne, jak choćby ogórki kiszone. Są wyraziste, ale kwasowość nie dominuje. Zbliża się Wielkanoc, czyli czas spotkań w rodzinnym gronie i wspólnego świętowania. Takie jajka idealnie sprawdzą się w sałatkach, jako dodatek do żurku lub barszczu chrzanowego oraz solo z musztardą albo odrobiną ćwikły. Mniam!