Pasty kanapkowe potrafią smakować naprawdę świetnie. Szczególnie ubóstwiam te z pieczonych warzyw, ale też te z rybami. I przepisem na pastę z tuńczykiem chcę się podzielić. W moim domu znika w mgnieniu oka.
Okazuje się, że w łatwy sposób można podrasować smak kanapek. Wystarczy wykazać się inwencją twórczą i zamiast wybrać nudną szynkę, postawić na pastę z kilku składników. Takiemu smarowidłu nie sposób się po prostu oprzeć.
Składniki:
Pasty śniadaniowe na kanapki mają ogromny plus – bardzo łatwo je przygotować, a listę składników można dowolnie modyfikować. Warto też pamiętać, że pasta będzie smakować najlepiej, jeśli przygotujemy ją tuż przed śniadaniem. Nie żałujmy sobie też przypraw, które wzbogacą jej smak.
Sposób przygotowania:
Tuńczyka odlewamy i przekładamy do miski. Jeśli jest w kawałkach, rozdrabniamy go. Cebulę i pomidora kroimy w bardzo drobną kostkę. Siekamy szczypior i wsypujemy go do miski. Dodajemy też musztardę, majonez, koncentrat i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Smacznego!