Więcej nie ugotujesz parówek. Będą chrupiące i z ciągnącym serem. "W domu robimy tak od 20 lat"

Wbrew pozorom parówki bardzo często goszczą w domach Polaków. Większość je je po ugotowaniu, a niektórzy wolą je w wersji na zimno. Jednak to w tej wersji smakują niepowtarzalnie i koniecznie trzeba tego spróbować.

Parówki to produkt wysokoprzetworzony, a takich produktów nie powinniśmy jeść w nadmiarze. Czasem jednak można pozwolić sobie na odstępstwo i zjeść taki produkt. Warto jednak za każdym razem szukać parówek z jak najlepszym składem i dużą ilością mięsa. W marketach można znaleźć je bez problemu.  

Zobacz wideo Utopence, czyli marynowane parówki. Idealne do piwa!

Nie gotuj parówek. Zrób je w tej wyjątkowej wersji 

Natalia Maszkowska to blogerka i instagramerka, która w sieci, ale i w swoich książkach oraz ebookach chętnie dzieli się przepisami. Na Facebooku podzieliła się swoim przepisem na parówki w cieście naleśnikowym. Przygotowanie takiej propozycji okazuje się banalnie proste, a efekt jest zaskakujący. Czego potrzebujemy do przygotowania takich chrupiących i pysznych parówek? Sprawdźmy. 

Składniki na ciasto naleśnikowe: 

  • 2 szklanki mleka,  
  • 2 jajka, 
  • 2 łyżki oliwy, 
  • 1 szklanka mąki, 
  • sól. 
  • Pozostałe składniki: 
  • 250 g parówek z szynki, 
  • 250 g tartego sera, 
  • 2 jajka i bułka tarta lub panko do panierowania. 

Więcej nie ugotujesz parówek. Będą chrupiące i z ciągnącym serem. 'W domu robimy tak od 20 lat'Więcej nie ugotujesz parówek. Będą chrupiące i z ciągnącym serem. 'W domu robimy tak od 20 lat' Fot. Facebook/Nathallae - Natalia Maszkowska

W komentarzach internauci podzielili się swoimi inspiracjami. Wielu z nich dodaje jeszcze pieczarki, paprykę oraz cebulę i wiele innych. Okazuje się, że ogranicza nas zatem wyłącznie wyobraźnia i to, co mamy w lodówce. 

W domu robimy tak od 20 lat 

- napisała jedna z internautek. 

Smażone naleśniki z parówką - przepis. Sposób przygotowania krok po kroku 

Sposób przygotowania: 

  1. Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Smażymy naleśniki, aż zarumienią się z obu stron. 
  2. Naleśnika posypujemy serem i opcjonalnie dodajemy warzywa. Wkładamy też parówkę i zawijamy jak krokiety. 
  3. Naleśnik moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej lub panko. 
  4. Smażymy, aż osiągną złocisty kolor. Podajemy z keczupem lub ulubionymi sosami. Smacznego! 
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.