Pierogi ruskie to kultowe danie, które każdy je od dzieciaka. W naszych domach robi się je bardzo często, a swoją popularność zyskały nawet poza granicami naszego kraju. Zrobienie ich jest proste, lecz czasochłonne. Oprócz aromatycznego farszu trzeba zrobić jeszcze elastyczne ciasto, które je otuli. Gdy wszystko się zalepi, należy je ugotować i podawać z ulubionymi dodatkami. Jednak nie wszyscy stosują się do tego przepisu. Niektórzy postanawiają go nieco zmienić, by nadać nowy smak tradycyjnej potrawie.
Przeglądając social media, można natrafić na różnego rodzaje przepisy, które wyróżniają się na tle innych. Jednym z nich podzielił się Mariusz z profilu @mariuszmac. Pokazał sposób na zamknięcie pierogów ruskich w kanapce. Przygotował aromatyczny farsz, a następnie umieścił go na bajglu. Dodał klasyczną kwaśną śmietanę i zaczął się zajadać. Taki sposób podania wzbudził niemałe zaskoczenie. Pod jego postem pojawiły się różne komentarze.
Jako psychofan ruskich pierogów po prostu dziękuję za ten przepis. Testuję w weekend!
Nie wiem, czy jestem zachwycona, czy przerażona tym pomysłem.
Barbarzyństwo!
Obłęd. Co za smaki!
Składniki na farsz
Sposób przygotowania