Jednym ze specjałów, który chętnie jest serwowany w wielu domach podczas domówek czy innych imprez są faszerowane jajka. Zwykłe nadzienie warto jednak nieco podrasować, a słoiczek z marynowanymi rarytasami sprawdzi się tu doskonale.
Jeśli chcesz, by stół przepięknie wyglądał i do tego dania smakowały całej rodzinie, konieczne przygotuj te obłędne jajka faszerowane. Nie przypominają one jednak tych klasycznych z szynką, łososiem, szpinakiem czy suszonymi pomidorami. Tu główną rolę gra zupełnie inny, niespotykany składnik, która każda szanująca się babcia i gospodyni ma w swojej spiżarce. Mowa tu o słoiku z marynowanymi grzybkami - aromatyczny dodatek w połączeniu z kilkoma sosami wypada nieziemsko.
Sekretem jest tu zatem prostota, bowiem wystarczy drobno pokroić pieczarki i dodać je do majonezu musztardy, śmietany i wszystko doprawić do smaku Na koniec nadziewamy nasze jajka, polewamy kolejnym, kremowym sosem i gotowe. Taki półmisek zrobi prawdziwą furorę wśród bliskich, a nawet niejadki czy wygórowane podniebienia zainteresują się tym składem i pięknym wyglądem!
Składniki:
Sposób przygotowania: