Wiosna zawitała już na bazarach i w warzywniakach, gdzie półki uginają się od rozmaitych smakowitości. Poza nowalijkami można dostać już młodą kapustę, ziemniaczki i solidną porcję zieleniny. Produktem, który warto włączyć do diety, są oczywiście szparagi, które można przygotować na rozmaite sposoby. Nasz przepis to jednak prawdziwy majstersztyk i to z zaledwie kilku składników.
Szparagi albo się kocha, albo nienawidzi. Te wyjątkowo smaczne warzywa nie tylko są doskonałym źródłem witamin, ale produktem, który obłędnie wygląda na talerzu i na dodatek smakuje obłędnie w niemal każdej postaci. Można je grillować, piec, smażyć czy blanszować - dzisiaj jednak chcemy zaprezentować je w towarzystwie zupełnie nietypowego produktu.
Dotychczasowe przepisy na szparagi mogą odejść w zapomnienie, bo wersja z ciastem filo to prawdziwy majstersztyk na miarę najlepszych szefów kuchni. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, jednak podanie i smak daje efekt wow, który zrobi wrażenie nawet na największych smakoszach. Warto jednak zadbać także o dodatki jak oliwa czy parmezan, które idealnie pasują do tych wspaniałych zielonych warzyw.
Składniki:
Sposób przygotowania: