Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze i podobnie jest w kuchni. Przepisy z kilku składników potrafią bowiem naprawdę zaskoczyć. Żuchel, który jest dziś naszym bohaterem to idealny przykład na to, że można wyczarować coś obłędnie smacznego i zjawiskowego niemal z niczego.
Zdaje się, ze przepis na żuchel to prawdziwa bułka z masłem. Przepis faktycznie jest bardzo prosty, jednak warto zwrócić uwagę na kilka szczegółów i zadbać o każdy dodatek. Tu najważniejsza jest jakość i swojski produkt, który musi doskonale smakować. Nie obejdzie się też bez rad względem wypiekania. Wszystko zdradzamy poniżej.
Warto jedna wspomnieć czym właściwie jest nasz żuchel. To tradycyjne danie prosto z Kaszub zwane także kartoflakiem czy blacharzem. Smakowity placek króluje na stołach mieszkańców województwa pomorskiego gości od pokoleń, a co najważniejsze został także doceniony i wpisany na ministerialną listę produktów regionalnych. W składzie znajdziemy jedynie ziemniaki, boczek lub słoninę oraz sól i masło. To wystarczy, by przygotować rozpływający się w ustach przysmak.
Składniki:
Sposób przygotowania: