Szybki deser, bez pieczenia i wymyślnych składników? To możliwe dzięki recepturze uczestniczki "MasterChefa". Przepis to prawdziwa bułka z masłem, jednak smak zasługuje na prawdziwe uznanie. Jest słodko, prosto i co najważniejsze tanio!
Sklepowe słodycze, ciasta z piekarni i łakocie z cukierni można w łatwy sposób zamienić na domowe arcydzieło. Mowa tu o cieście mlecznym, które nie tylko obłędnie smakuje, ale i zjawiskowo prezentuje się w naczyniu lub blaszce. Z przygotowaniem tego rarytasu poradzi sobie każdy, nawet największy amator. Co ciekawe deser jest bardzo tani i opiera się jedynie na łatwo dostępnych składnikach - obejdzie się więc bez zakupów, bo te produkty chyba każdy znajdzie w swojej kuchni.
Recepturę na ciasto mleczne zdradziła Ewa Szczęsna, uczestniczka "MasterChefa", która publikuje na Instagramie @ewa.masterchef całą masę inspirujących przepisów. Tym razem postawiła na prostotę w słodkim wydaniu, którą pokocha każdy. Sekret deseru tkwi w idealnej, puszystej konsystencji, a także odrobinie kawy, która nieco stłumi słodycz i nada całości charakteru.
Składniki:
Sposób przygotowania: