Ta surówka jest najlepsza i jeśli ktoś będzie zawzięcie bronił mizerii, myślę, że może być rozczarowany. Smak tej surówki jest niesamowity i mało osób spodziewa się, że połączenie pomidorów z ogórkiem kiszonym i cebulą jest tak genialne. A jest i powtwierdzam - do schabowych nie ma nic lepszego.
Składniki:
Sposób wykonania tej surówki to banał. Zacznij od oczyszczenia pomidorów. Najlepiej umyć je w wodzie z dodatkiem sody, ale możesz równie dobrze wymoczyć je w wodzie z dodatkiem soli. Pomidory pokrój w kostkę, nie musi być gruba. Przełóż do miski. W podobną kostkę pokrój ogórki kiszone, cebulę natomiast posiekaj w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieść w misce. Dodaj oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Możesz dodać także 2 małe ząbki czosnku. Całość wymieszaj i odłóż na godzinę do lodówki, żeby składniki się połączyły.