Wśród domowych słodyczy zazwyczaj pojawiają się ciasta - pieczone lub na zimno. Nie przygotowujemy raczej samodzielnie cukierków. A to duży błąd. Bo są o wiele lepsze niż te, które możemy kupić w sklepie. Podpowiadamy, jak zrobić domowe krówki z czterech składników.
Domowe krówki zaskoczą twoich domowników i gości. Jest to dość niespodziewany deser, który smakuje po prostu obłędnie. Ten polski cukierek z pewnością sprawi radość każdemu, kto po niego sięgnie. Ale jak go przygotować? To banalnie proste. A co najlepsze, potrzebujemy tylko czterech składników.
Składniki:
Lepszych cukierków niż domowe krówki nie znajdziecie nigdzie indziej. Jeżeli zależy nam na cukierkach ciągutkach, mleko trzeba zamienić na śmietankę 30 proc. Dzięki temu masa będzie bardziej tłusta i ciągnąca. Z kolei jeżeli chcemy krówki kruche, możemy sięgnąć po mleko skondensowane, ale niesłodzone.
Sposób przygotowania: