Surówka wiosenna to nie tylko młoda kapusta, mizeria i miks zielonych sałat. Zamiast stawiać na klasykę, postaw na ciekawą kompozycję, która nie tylko kusi smakiem, ale i apetyczną prezencją. Największym atutem jest jednak łatwe przygotowanie i krótka lista składników.
Najłatwiejsze przepisy wcale nie muszą kojarzyć się z nudą i nieciekawym smakiem. Ten przepis na obłędną surówkę do obiadu jest idealnym przykładem, że powiedzenie "mniej, znaczy więcej" idealnie sprawdza się w kuchni. Taki dodatek do posiłku to nie tylko przyjemność dla podniebienia, ale także solidny zastrzyk witamin. W składnie na próżno szukać drogich, czy wymyślnych produktów - jest swojsko, smacznie i zdrowo.
Sekretem smaku jest główny składnik. Ogórek o którym mowa doskonale komponuje się z kukurydzą konserwową i czerwoną cebulą. To jednak nie koniec dodatków - kluczem do sukcesu jest także hojna porcja koperku i kremowy dressing, który doskonale połączy wszystkie produkty. Na tym kończy się cała filozofia, a surówka może wylądować na talerzach. Polecamy serwować ją z tradycyjnymi mielonymi, schabowymi czy kotletami z kurczaka.
Składniki:
Kremowy dressing:
Sposób przygotowania: