Pomysł na śniadanie to nie zawsze muszą być kanapki, zapychająca owsianka czy szybka jajecznica. Oczywiście jajka są na śniadanie idealne, ponieważ są sycące i dodają energii na długie godziny i dziś właśnie mamy taki przepis na omlet. W naszych myślach omlet to najczęściej roztrzepane jajka wlane na patelnię i podane z dodatkami np. z serem albo dżemem. Jeśli zrobimy omlet w ten sposób, uzyskamy cienki, jajeczny placek, który może i smakuje nawet nawet, ale nie wygląda apetycznie. Jednak przepis na omlet, który dziś zaprezentujemy, prezentuje się bardzo zacnie, a smakuje jeszcze lepiej. Możesz dodać do niego, co tylko chcesz, ale wcześniej roztrzep białka na pianę - dzięki temu będzie bosko puszysty.
Składniki:
Wskazówka: Wszystkie dodatki możesz wcześniej podsmażyć na niewielkiej ilości masła, zwłaszcza jeśli chcesz dodać na przykład grzyby - pieczarki lub boczniaki. To sprawdzi się również wtedy, kiedy chcesz dodać do masy jajecznej kiełbasę lub kawałki kabanosów. Możesz zrobić jeszcze inaczej - usmażyć składniki osobno i omlet osobno. Następnie ułożyć je na usmażonym omlecie - powstanie ci coś w rodzaju pizzo-omleta.