Mówi się, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. To, co będziemy jeść, nastawia nas na resztę doby. Dlatego ważne jest, aby spożyć coś pożywnego i co nam najbardziej smakuje. Ja postawiłam na urozmaicenie tego posiłku. Zamiast zwykłych kanapek, czyli pieczywa posmarowanego masłem i ułożonych na nim dodatków, teraz jem pieczywo z obfitą ilością tego smarowidła. Robi się je w ekspresowym tempie, dlatego tak bardzo przypadło mi do gustu.
Pasta z awokado może być popularną propozycją w wielu domach, lecz w takiej odsłonie mało kto ją zna. W moim przepisie oprócz awokado można posmakować twarogu półtłustego. Oprócz tych dwóch głównych składników dodaje się również czosnek granulowany, a także sól i pieprz według własnych upodobań. Jeśli chcesz, by taka pasta miała jeszcze bardziej charakterystyczny smak, możesz do niej wsypać płatki chili. Nabierze ona charakteru i stanie się bardziej pikantna. Pasta z awokado i twarogu może być również podawana jako dodatek do chipsów lub nachosów. Dla mnie jednak najlepiej smakuje w połączeniu ze świeżym i ciepłym pieczywem.
Składniki
Sposób przygotowania