Codziennie od miesiąca jem go na śniadanie. To dzięki dodatkom jest tak smaczny

Niektóre smaki mogą nie znudzić nam się, nawet gdy będziemy jeść je codziennie. Tak jest w przypadku tego śniadania. Jem je codziennie od miesiąca i ani na chwilę mi się nie znudził. W poniższej wersji jest najsmaczniejszy, ale możesz modyfikować przepis, jak tylko chcesz.

Co jesz zazwyczaj na śniadanie? Większość osób odpowie, że stawia na klasyczne kanapki, płatki z mlekiem, lub owsiankę. Oczywiście każda ta propozycja jest świetna i sprawdzi się o poranku, jednak mam coś smaczniejszego. Od miesiąca robię właśnie to i do tej pory mi się nie znudziło. Co to takiego? To bułka wypełniona pysznościami.

Zobacz wideo Croque Monsieur

Czasem najprostsze przepisu są najlepsze i trudno nam się od nich uwolnić. Ja mam tak w tym przypadku. Smaczniejszego śniadania dawno nie jadłam, dlatego towarzyszy mi codziennie. To bajgiel wypełniony podstawowymi składnikami, które znajdziesz w lodówce. W mojej wersji zasmakujesz serka śmietankowego, wędliny, żółtego sera, rukoli i pomidora. Najciekawszym elementem jest wysmażone jajko, w którym żółtko się rozpływa. Pomimo że ta kombinacja składników jest pyszna, możesz ją dowolnie modyfikować.

Przepis na bajgla śniadaniowego

Składniki

  • bajgiel,
  • 2 łyżki serka śmietankowego,
  • trochę rukoli,
  • 3 plastry pomidora,
  • 2 plastry żółtego sera,
  • 2 plastry ulubionej szynki,
  • jajko,
  • sól i pieprz do smaku,
  • masło do smażenia.

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu z odrobiną masła. Na tak przygotowanej patelni usmaż jajko. Posól i popieprz je do smaku.
  2. W międzyczasie, przekrój bajgla na pół i delikatnie podgrzej go w tosterze lub na suchej patelni, aby był ciepły i chrupiący.
  3. Na obu częściach bajgla rozsmaruj serek śmietankowy.
  4. Na serku ułóż listki rukoli, plastry pomidora, plasterki żółtego sera i szynki. Na wierzchu ułożonych składników połóż usmażone jajko.
  5. Przykryj górną częścią bajgla. Bajgla można podać w całości lub przekroić na pół i podać jako dwie oddzielne kanapki.
Więcej o: