-
Haps
-
Jak przygotować
- Codziennie od miesiąca jem go na śniadanie. To dzięki dodatkom jest tak smaczny
Codziennie od miesiąca jem go na śniadanie. To dzięki dodatkom jest tak smaczny
Niektóre smaki mogą nie znudzić nam się, nawet gdy będziemy jeść je codziennie. Tak jest w przypadku tego śniadania. Jem je codziennie od miesiąca i ani na chwilę mi się nie znudził. W poniższej wersji jest najsmaczniejszy, ale możesz modyfikować przepis, jak tylko chcesz.
Co jesz zazwyczaj na śniadanie? Większość osób odpowie, że stawia na klasyczne kanapki, płatki z mlekiem, lub owsiankę. Oczywiście każda ta propozycja jest świetna i sprawdzi się o poranku, jednak mam coś smaczniejszego. Od miesiąca robię właśnie to i do tej pory mi się nie znudziło. Co to takiego? To bułka wypełniona pysznościami.
Zobacz wideo Croque Monsieur
Czasem najprostsze przepisu są najlepsze i trudno nam się od nich uwolnić. Ja mam tak w tym przypadku. Smaczniejszego śniadania dawno nie jadłam, dlatego towarzyszy mi codziennie. To bajgiel wypełniony podstawowymi składnikami, które znajdziesz w lodówce. W mojej wersji zasmakujesz serka śmietankowego, wędliny, żółtego sera, rukoli i pomidora. Najciekawszym elementem jest wysmażone jajko, w którym żółtko się rozpływa. Pomimo że ta kombinacja składników jest pyszna, możesz ją dowolnie modyfikować.
Przepis na bajgla śniadaniowego
Składniki
- bajgiel,
- 2 łyżki serka śmietankowego,
- trochę rukoli,
- 3 plastry pomidora,
- 2 plastry żółtego sera,
- 2 plastry ulubionej szynki,
- jajko,
- sól i pieprz do smaku,
- masło do smażenia.
Sposób przygotowania
- Rozgrzej patelnię na średnim ogniu z odrobiną masła. Na tak przygotowanej patelni usmaż jajko. Posól i popieprz je do smaku.
- W międzyczasie, przekrój bajgla na pół i delikatnie podgrzej go w tosterze lub na suchej patelni, aby był ciepły i chrupiący.
- Na obu częściach bajgla rozsmaruj serek śmietankowy.
- Na serku ułóż listki rukoli, plastry pomidora, plasterki żółtego sera i szynki. Na wierzchu ułożonych składników połóż usmażone jajko.
- Przykryj górną częścią bajgla. Bajgla można podać w całości lub przekroić na pół i podać jako dwie oddzielne kanapki.