Rosół to zawsze świetny wybór na rodzinny obiad. Warto jednak przygotować go w taki sposób, by wszystkim doskonale smakował. Okazuje się, że dodatek tego sekretnego składnika może całkowicie odmienić smak zupy.
Nikt się nie spodziewa, że sekretnym składnikiem do rosołu jest ocet. I nie, nie jest to żart. Dwie łyżki warto dodać na samym początku do gotującego się wywaru. Dzięki temu z mięsa uwolnią się składniki, które wpływają na jego konsystencję i smak. Ocet rozpuści tkanki łączne i chrzęstne, które znajdują się w mięsie, a dzięki temu rosół będzie bardziej aromatyczny i po prostu smaczniejszy.
Składniki:
Jak już wiemy, ocet naprawdę potrafi zdziałać w rosole cuda. Nie musimy się też obawiać, że przez ten dodatek zupa będzie kwaśna. Też myślałam, że dokładnie tak się stanie, jednak nic bardziej mylnego.
Sposób przygotowania: