Gofry to idealny deser na każdą porę roku. Kiedy jednak nadchodzą ciepłe dni i pojawia się więcej owoców, smakują jeszcze lepiej. W końcu świeże dodatki są niezwykle ważne. Kluczem do sukcesu jest jednak ciasto. Dodaj do niego ten składnik, a będą idealne.
Gofry to obłędnie pyszny deser, który kochają zarówno mali, jak i ci więksi. Wbrew pozorom przygotowanie dobrego ciasta na gofry wcale nie jest takie proste. W sieci można znaleźć wiele przepisów z przeróżnymi składnikami na liście. Ja w końcu znalazłam swojego faworyta. Do przygotowania gofrów używam... serka wiejskiego! Wówczas mam pewność, że nie będą one gumowe, ale puszyste jak chmurka wewnątrz i chrupiące na zewnątrz.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Gofry świetnie smakują zarówno na słodko jak i na słono. Ja najczęściej wybieram pierwszą opcję i podaję je z dżemem, kremem czekoladowym, owocami, płatkami migdałów, ulubionymi słodkimi sosami czy bitą śmietaną. Doskonale sprawdza się też cukier puder - sukces tkwi bowiem w prostocie. Z kolei gofry na słono doskonale smakują z pastą z awokado, pastą z twarogu i suszonych pomidorów lub z dodatkiem sałatki z rukoli, mozzarelli i pomidorów.