Zamień mąkę na inny składnik, a zyskasz obłędnie pyszne naleśniki. Będą mięciutkie i puszyste jak chmurka. Zapomnij o gumowatych plackach, które stają w gardle. Z tym przepisem naleśniki zyskują nowy wymiar smaku.
Tradycyjny przepis na naleśniki zna chyba każdy. Ale zdecydowanie warto czasem trochę poeksperymentować. Zdarza się, że do takich eksperymentów zmusza nas stan naszych zapasów. Czy da się zrobić naleśniki bez mąki? Oczywiście! Potrzebujemy do tego tylko trzech składników.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Farsz do naleśników może być zarówno wytrawny jak i słodki. Możemy użyć naprawdę różnorakich połączeń. W naleśnikach na słono świetnie sprawdzą się różne warzywa (np. pieczarki, szpinak, papryka), pierś z kurczaka, szynka i ser.
W wersji na słodko również nie ma ograniczeń. Najprostsze będą naleśniki z dżemem lub kremem czekoladowym. Można użyć też bitej śmietany, świeżych owoców i posypek - na przykład płatków migdałów.