Dla mnie, a także dla wielu innych osób gofry są symbolem wakacji, a także wyprawy nad polskie morze. Właśnie tam zajadamy się nimi każdego dnia i dodajemy do nich różne dodatki. Okazuje się, że nie trzeba jechać na drugi koniec Polski tylko po to, by zasmakować ich najlepszych smaków. W domowym zaciszu można zrobić je nawet o niebo lepsze, jeśli tylko zna się odpowiedni przepis. My taki poznaliśmy i dziś się nim dzielimy. Wystarczy, że do ciasta dodasz produkt, który zazwyczaj ląduje w pierogach ruskich.
Gofry muszą charakteryzować się kilkoma rzeczami. Przede wszystkim muszą być chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Powinny być także odpowiednio słodkie i podane z ulubionymi dodatkami. By ich smak zawsze był najlepszy na świecie, dodaj do ciasta twaróg półtłusty. Zaledwie 250 g sprawia, że są one jeszcze lepsze i przebijają te znajdujące się w kawiarniach i w budkach.
Składniki
Sposób przygotowania
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!