Koniec z nudnymi sałatkami i oklepanymi dodatkami na grilla. Połączenie tych smaków na długo zostanie zapamiętane przez twoich gości, a co ciekawe każdy poprosi o solidną dokładkę. Wszystko za sprawą duetu zieleniny i sera prosto z Cypru. Składniki wystarczy zapiec, wymieszać i gotowe!
Nie tylko mizerią i zasmażaną, młodą kapustą człowiek żyje! Do majowego menu warto włączyć także zielony miks, który smakuje jak z najlepszej restauracji. Wszystko za sprawą podpieczonego sera, chrupiącej ciecierzycy i zielonego warzywa, które idealnie komponuje się z nieco pikantną rukolą i delikatnym sosem.
Sałatka, o której mowa to połączenie cukinii i obłędnego sera halloumi. To jednak nie koniec smakowitych dodatków - na liście składników znajdziemy także płatki chilli, oliwę, pestki z granatu, a nawet odrobinę miodu. Wcześniej jednak trzeba podzielić pracę na dwa etapy - najpierw wszystko pieczemy, a później łączymy z chłodnymi składnikami. Takie połączenie to uczta dla wszystkich zmysłów i kolorowe danie, po które sięgnie każdy podczas rodzinnego spotkania pod chmurką.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!