Idealne naleśniki, które nie rwą się podczas przewracania i dodawania farszu to sztuka. Nie każdemu się one udają, dlatego warto wykorzystać rady doświadczonych kucharzy, którzy dobrze wiedzą, co jest na rzeczy. Sprawdź, co Ewa Wachowicz wlewa razem z mlekiem do naleśników i zrób na próbę to samo. Szybko się przekonasz, że warto. Przepisem podzieliła się na portalu kobieta.interia.pl.
Ewa Wachowicz jako prowadząca popularnych programów kulinarnych słynie z dobrego smaku i zamiłowania do kuchni. Jakiś czas temu podzieliła się trikiem na idealne ciasto na naleśniki. Okazuje się, że oprócz mleka dodaje do masy jeszcze jeden płyn. O czym mowa?
Składniki:
Ewa Wachowicz podkreśliła, że naleśniki można podawać zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej. Dodatek wody gazowanej sprawi, że nie będą rozpadać się podczas smażenia i wyjdą idealnie puszyste. Co należy zrobić?
Jeśli masz ochotę, zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.