Domowe pieczywo to najlepszy smak, którego nie pobije żaden specjał z piekarni. Niestety wiele osób z niego rezygnuje z obawy przed ogromem pracy i skomplikowaną listą składników. Nasze pięciominutowe bułeczki śniadaniowe to prostota, która zasmakuje każdemu. Wystarczy kilka składników, by stworzyć smakowity produkt idealny do sera, wędliny czy sezonowych warzyw.
Chyba każdy lubi świeże pieczywo o poranku. Niestety wczesne wstawanie i droga do piekarni nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem. Zamiast jednak rezygnować z obłędnego posiłku, wystarczy postawić na bułki domowej roboty. Takie pieczywo jest bardzo proste w przygotowaniu i z pewnością nie sprawi trudności nawet początkującym w kuchni.
Sekretem naszych pięciominutowych bułeczek jest krótki i wyjątkowo tani skład. Wystarczy połączyć bowiem jogurt z nasionami lnu, mąką, proszkiem do pieczenia i łyżeczką słodzidła. Wszystko ekspresowo zagniatamy, formujemy estetyczne bułeczki i układamy je na blaszce. Na tym kończy się cała filozofia - na koniec warto jedynie przygotować smaczne dodatki i można zabierać się za testowanie tego obłędnego specjału.
Składniki:
Sposób przygotowania: