Zupa czosnkowa jest pyszna i łatwa w przygotowaniu, ale to nie jedyna jej zaleta. Ta potrawa błyskawicznie rozgrzewa, wspomaga naszą odporność, a niektórzy twierdzą, że odstrasza wampiry. Przepis na zupę czosnkową jest banalny, przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a smak jest fenomenalny. Przyda się jednak serek topiony, który świetnie podkreśli smak potrawy. Przydadzą się także grzanki. Taki obiad zasługuje na medal. Ciocia Mariola zawsze gotuje tę zupę, gdy ją odwiedzamy. Pycha to mało powiedziane.
Składniki:
Najlepsza zupa czosnkowa wychodzi na bulionie wołowym, najlepiej gotowanym na kościach. Jeśli jednak nie masz pod ręką bulionu wołowego, możesz użyć rosołu lub innego wywaru. Jednak jeśli używasz wywaru warzywnego, warto dodać odrobinę sosu sojowego i odrobiny octu jabłkowego.