Wrzuć to na grilla i przygotuj obiad. Z tym owocem kaszanka nabiera smaku

Sezon grillowy w pełni, a to oznacza, że weekendy obfitują w grillowane składniki. Mało kto teraz postanawia stać w kuchni, gdy może wykorzystać ten sprzęt. Smakosze kaszanki z pewnością są wniebowzięci, bo można w końcu przyrządzić ją tak, jak to powinno wyglądać.

Początek kalendarzowego lata, a także wakacji to idealny moment na wyciągnięcie grilla. Właśnie w taki sposób warto celebrować te dwa wydarzenia. Jeśli jesteś fanem takiego przyrządzania obiadów, to mamy coś specjalnego. Ten przepis zagości w twoim domu na znacznie dłużej i stanie się twoim ulubionym.

Zobacz wideo To nie herezja, a przepyszne kotlety. Główny składnik was zszokuje

Kaszankę można lubić, albo jej nienawidzić. Nie można jej jednak odebrać tego, że wyciągnięta z grilla zyskuje na smaku. Oprócz tego warto również zaznaczyć, że dodatki, z którymi jest robiona, są kluczowe. Dziś wybraliśmy specjalne dwa, które połączone z sobą dodają aromatu. Mowa tu o jabłku i cebuli. Ułożenie tej mieszanki wraz z kaszanką gwarantuje najlepsze doznania smakowe. Taka kaszanka po wyciągnięciu z grilla nie potrzebuje dodatkowych sosów. Wystarczy podać ją z pieczywem i gotowe.

Przepis na kaszankę z grilla z jabłkiem i cebulą

Składniki

  • 4 kawałki kaszanki,
  • 2 średnie jabłka,
  • 2 cebule,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania

  1. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie plasterki. Cebule obierz i również pokrój w cienkie plasterki.
  2. W misce wymieszaj jabłka i cebulę z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Przygotuj kawałki folii aluminiowej, na tyle duże, aby zawinąć kaszankę z dodatkami.
  3. Na każdy kawałek folii połóż kaszankę, a następnie nałóż mieszankę jabłek i cebuli. Zawiń szczelnie całość w folię.
  4. Grilluj zawiniątka na średnim ogniu przez około 15-20 minut, od czasu do czasu obracając, aż kaszanka będzie dobrze podgrzana, a jabłka i cebula miękkie. Ostrożnie otwórz folię i podawaj gorącą kaszankę.
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.