Lato w tym roku zadziwia wszystkich dużymi upałami, a to oznacza, że musimy zwrócić większą uwagę na nawadnianie się. Możemy to robić za pomocą wody, izotoników, a także napojów zakupionych w sklepach. Jednak i tak najbardziej polecam napoje, które są wykonane samodzielnie. Gdy robimy je sami, mamy pewność, co się w nich znajduje i wiemy, że nie zawierają sztucznych barwników. Każdy bardzo dobrze wie, że nic nie orzeźwia tak, jak szklanka zimnego, świeżo przygotowanego napoju w upalny dzień.
Jeśli szukasz czegoś wyjątkowego, spróbuj lemoniady arbuzowej. Ten napój nie tylko świetnie smakuje, ale też apetycznie wygląda, dzięki pięknemu kolorowi arbuza. Poniżej znajdziesz prosty przepis, który będzie tegorocznym hitem. Najlepiej smakuje, gdy schłodzi się go w lodówce, a także poda z kostkami lodu. Oprócz tego, dla lepszego efektu możesz udekorować lemoniadę liśćmi mięty. By smak był jeszcze ciekawszy, możesz dodać do lemoniady sok z cytryny lub limonki.
Składniki
Sposób przygotowania