Na popularność colesława składają się takie czynniki jak smak, prostota wykonania, tanie i łatwodostępne składniki oraz to, że świetnie komponuje się z różnorodnymi daniami. Okazuje się jednak, że można w świetny, bo prosty i niezbyt kosztowny sposób, podkręcić jego smak. Wszystkie składniki na pewno masz w domu.
Surówka colesław świetnie komponuje się z duszonym lub pieczonym mięsem, ale sprawdzi się też jako dodatek do innych obiadów. Często podaję ją do smażonych kotletów schabowych, a wszyscy zajadają się w najlepsze.
Niedawno trafiłam na przepis na colesława z tajnym sosem, który opublikowała na TikToku Natalia Maszkowska, była uczestniczka programu "MasterChef". Muszę być szczera - lepszej surówki nie jadłam. Od dziś będę robić ją częściej.
Składniki:
Jeśli masz już wszystkie składniki, czas zabrać się do pracy. Prościej być nie może, a obiecuję, że efekt będzie naprawdę obłędny.
Sposób przygotowania: