Zawsze muszę robić ją na zapas. To ulubiona pasta całej rodziny. Wszystkie ciotki błagały o przepis

Z czym są najlepsze kanapki? Coraz większą popularność zdobywają obecnie pasty. Pyszne smarowidło zrobisz w zaledwie kilka minut. Kompozycja smaków z pewnością zachwyci niejednego niejadka.

Jeśli szukasz urozmaicenia w dodatkach do kanapek, wypróbuj domową pastę. Jest łatwa w przygotowaniu, schowasz ją do lodówki i będziesz mieć na wyciągnięcie ręki, gdy tylko będziesz mieć ochotę. Może także pełnić rolę przystawki lub dipu do słonych przekąsek podczas imprezy.

Zobacz wideo Natalia Kaczmarek zdradza, czego nigdy nie je przed zawodami. "Absolutnie nie"

Jaka pasta do kanapek? Makrela i biały ser to mistrzowskie połączenie

Przygotowanie pasty z makreli i twarogu to prosty sposób, aby uzyskać zachwycającą kompozycję smaków. Tylko kilka kroków, a urozmaicenie jej jest banalnie proste. Wystarczy dodatek jajek, ogórków kiszonych, konserwowych, świeżych, koperku, natki pietruszki lub szczypiorku. Wszystko zależy od indywidualnych preferencji. Można ją wykonać przy pomocy blendera lub po prostu - ugnieść widelcem. Do przygotowania potrzebujesz:

  • makrela wędzona,
  • 200 g białego twarogu tłustego lub półtłustego,
  • 5 ogórków konserwowych lub kiszonych,
  • 1 cebula biała lub czerwona,
  • łyżka oleju,
  • 2 łyżki majonezu,
  • czarny mielony pieprz do smaku.

Z czego zrobić pastę do chleba? Smarowidło z bogatym smakiem ryby i kremową nutką twarogu 

Wykonanie pasty z makreli i białego sera zajmuje jedynie kilka minut. Po zebraniu wszystkich składników przygotuj smarowidło krok po kroku:

  1. Makrelę dokładnie oczyść z ości. Usuń skórę i grzbiet.
  2. Obierz cebulę (pokrój w drobną kostkę, jeśli nie będziesz używać blendera).
  3. Dodaj twaróg.
  4. Wszystkie produkty dokładnie rozdrobnij widelcem lub włóż do blendera i rozdrobnij na drobną masę.
  5. Pokrój ogórka w kostkę i dodaj do masy.
  6. Dodaj łyżkę oleju i 2 łyżki majonezu.
  7. Przypraw czarnym, mielonym pieprzem do smaku.
  8. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Więcej o: