Przetwory z ogórków to pyszny dodatek do sałatek, kanapek lub świeżo pieczonych ryb. To również świetny sposób, aby cieszyć się ich smakiem w sezonie zimowym. Istnieje wiele różnych dodatków, które urozmaicają ich smak. O jednym jednak mało kto by pomyślał.
Moja ciocia wpadła na niecodzienny pomysł, aby urozmaicić zapasy ogórków. Przygotowując przetwory, nie zapomina, aby dodać do nich seler naciowy. Dzięki zawartości minerałów ma lekko słony smak. Dodatkowo jest niezwykle soczysty i chrupiący. W połączeniu z ogórkami zyskuje zupełnie inny charakter. Po dodaniu do słoika z ogórkami, w którym znajduje się słodko-kwaśna zalewa octowa, seler staje się składnikiem nadającym sałatce świeżości. Do przygotowania sałatki potrzebujesz:
Przygotowanie sałatki z ogórków i selera naciowego zajmuje kilka chwil. Przepis sprawdzi się do wykonania 2 dużych słoików o pojemności 1 l lub 4 o pojemności 500 ml. Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.