Zrobiłam je w kilka minut i podałam z ciepłym chlebem. Każdy mnie błagał o przepis

Przyrządzenie śniadań na pierwszy rzut oka może wydawać się proste i nieskomplikowane. W większości czasu tak jest, ale czasem dopada nas nuda i chęć zjedzenia czegoś innego. Wtedy naszą głowę wypełnia pustka, dlatego poniższym przepisem chcemy tę pustkę zapełnić. Jest on prosty, oryginalny i jedyny w swoim rodzaju.

Czy zdarzyło ci się kiedyś zastanawiać, jak urozmaicić codzienne kanapki i nadać im wyjątkowego charakteru? Często poszukujemy inspiracji, aby nasze śniadania i kolacje nie były nudne i monotonne. Eksperymentowanie z nowymi smakami może być nie tylko przyjemne, ale i niezwykle satysfakcjonujące. Wyobraź sobie delikatną, kremową pastę, która idealnie komponuje się z chrupiącym pieczywem, a jej smak potrafi zaskoczyć nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Zobacz wideo Kanapka, która tonie w bekonie

Dziś mam dla ciebie przepis na pastę na kanapki, która sprawi, że zwykły posiłek nabierze nowego wymiaru. Głównym składnikiem jest serek camembert, który zmiksowany na delikatną konsystencję, staje się bazą do wyjątkowego smarowidła. Dodatek odpowiednich przypraw i składników sprawi, że ta pasta stanie się hitem śniadaniowym. Idealnie nadaje się na poranne kanapki, tosty, które podasz na kolację, a także jako przekąska na spotkania ze znajomymi.

Przepis na pastę na kanapki z serka camembert

Składniki

  • 200 g serka camembert,
  • 2 łyżki śmietany 18%,
  • ząbek czosnku drobno posiekany,
  • łyżeczka musztardy dijon,
  • łyżeczka miodu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • łyżka posiekanych orzechów włoskich.

Sposób przygotowania

  1. Serek camembert obierz z twardszej skórki, pokrój na mniejsze kawałki i umieść w misie miksera. Dodaj śmietanę i miksuj na delikatną, kremową konsystencję.
  2. Dodaj do serka drobno posiekany czosnek, musztardę dijon, miód, sól i pieprz. Miksuj ponownie, aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
  3. Na koniec, delikatnie wmieszaj posiekaną natkę pietruszki i posiekane orzechy włoskie.
  4. Pasta jest gotowa do podania. Smaruj nią ulubione pieczywo, smacznego.
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.