Latem najpopularniejszą surówką w polskich domach jest bezsprzecznie mizeria, czasami robimy też surówkę z kapusty. Jednak nie tak często sięgamy po surówkę z pomidorów, a jeśli już postanawiamy ją podać do obiadu, mieszamy pomidory ze śmietaną. W takiej wersji są pyszne, ale można zrobić jeszcze lepszą surówkę z pomidorów. Będzie idealna do każdego kotleta lub kiełbasek z grilla i robi się ją kilka minut. Przydadzą się czosnek, pietruszka i, uwaga, solone pistacje! Takiego połączenia się nie spodziewaliście, prawda?
Składniki:
Taka surówka z pomidorów świetnie orzeźwia i będzie idealna na upalne dni, kiedy nie mamy ochoty na ciężkie potrawy. Jeśli chcesz, zamiast pietruszki możesz użyć kolendry, a zamiast pistacji - orzechów włoskich albo pokruszonych migdałów. Zamiast pomidorów malinowych możesz użyć pomidorków koktajlowych - wówczas wystarczy przekroić je na pół.