Farsz do krokietów musi być pyszny. Jednak ten przepis może was lekko zaskoczyć. Mięso z rosołu jest oczywistością, ale to dodatki robią robotę. Czosnek to obowiązek, ale to inne składniki sprawią, że krokiety będą najlepsze.
zdjęcie ilustracyjne/ iko636, iStock
REKLAMA
REKLAMA
Farsz do krokietów musi być wyrazisty, aromatyczny i pyszny. I dokładnie taki jest farsz z mojego przepisu. Oprócz mięsa i pysznych naleśników ważne są dwa składniki. Mięso z rosołu też, oczywiście, ale to dodatki nadają smaku. Ten przepis z pewnością skradnie wam serca.
REKLAMA
Zobacz wideo najlepsza przekąska
Najlepszy farsz do krokietów. Soczysty, że aż miło
Składniki:
500 g mięsa z rosołu,
1 większa cebula,
garść szpinaku,
2 ząbki czosnku,
kilka suszonych pomidorów,
kilkanaście listków bazylii,
przyprawy do smaku.
Najlepszy farsz do krokietów. Tradycyjny może się schować
Sposób przygotowania:
Na samym początku zadbaj o mięso. Posiekaj je albo zmiel w maszynce. Posiekaj też cebulę.
Na odrobinie masła podsmaż cebulę, a kiedy się zeszkli, dodaj mięso i czosnek. Dodaj sól i pieprz, jeśli chcesz, dolej odrobinę rosołu. Podsmażaj przez kilka minut.
Dołóż posiekane suszone pomidory i oczyszczony szpinak, warto wcześniej go porwać. Pomidory i szpinak pokrój albo zmiel w maszynce. Całość wymieszaj i podsmażaj przez kilka minut.
Gotowy farsz połóż na przygotowane wcześniej naleśniki i zwiń. Następnie zapanieruj najpierw w rozmąconym jajku, a potem w bułce tartej. Usmaż na złoty kolor i zajadaj się do woli.