Najlepszy farsz do krokietów. Babcia by mnie zabiła, ale to taka pysznotka

Farsz do krokietów musi być pyszny. Jednak ten przepis może was lekko zaskoczyć. Mięso z rosołu jest oczywistością, ale to dodatki robią robotę. Czosnek to obowiązek, ale to inne składniki sprawią, że krokiety będą najlepsze.

Farsz do krokietów musi być wyrazisty, aromatyczny i pyszny. I dokładnie taki jest farsz z mojego przepisu. Oprócz mięsa i pysznych naleśników ważne są dwa składniki. Mięso z rosołu też, oczywiście, ale to dodatki nadają smaku. Ten przepis z pewnością skradnie wam serca. 

Zobacz wideo najlepsza przekąska

Najlepszy farsz do krokietów. Soczysty, że aż miło

Składniki:

  • 500 g mięsa z rosołu,
  • 1 większa cebula,
  • garść szpinaku,
  • 2 ząbki czosnku, 
  • kilka suszonych pomidorów,
  • kilkanaście listków bazylii, 
  • przyprawy do smaku.

Najlepszy farsz do krokietów. Tradycyjny może się schować

Sposób przygotowania:

  1. Na samym początku zadbaj o mięso. Posiekaj je albo zmiel w maszynce. Posiekaj też cebulę.
  2. Na odrobinie masła podsmaż cebulę, a kiedy się zeszkli, dodaj mięso i czosnek. Dodaj sól i pieprz, jeśli chcesz, dolej odrobinę rosołu. Podsmażaj przez kilka minut. 
  3. Dołóż posiekane suszone pomidory i oczyszczony szpinak, warto wcześniej go porwać. Pomidory i szpinak pokrój albo zmiel w maszynce. Całość wymieszaj i podsmażaj przez kilka minut. 
  4. Gotowy farsz połóż na przygotowane wcześniej naleśniki i zwiń. Następnie zapanieruj najpierw w rozmąconym jajku, a potem w bułce tartej. Usmaż na złoty kolor i zajadaj się do woli. 
Więcej o: