-
Haps
-
Jak przygotować
- Najlepszy farsz do krokietów. Babcia by mnie zabiła, ale to taka pysznotka
Najlepszy farsz do krokietów. Babcia by mnie zabiła, ale to taka pysznotka
Farsz do krokietów musi być pyszny. Jednak ten przepis może was lekko zaskoczyć. Mięso z rosołu jest oczywistością, ale to dodatki robią robotę. Czosnek to obowiązek, ale to inne składniki sprawią, że krokiety będą najlepsze.
Farsz do krokietów musi być wyrazisty, aromatyczny i pyszny. I dokładnie taki jest farsz z mojego przepisu. Oprócz mięsa i pysznych naleśników ważne są dwa składniki. Mięso z rosołu też, oczywiście, ale to dodatki nadają smaku. Ten przepis z pewnością skradnie wam serca.
Zobacz wideo najlepsza przekąska
Najlepszy farsz do krokietów. Soczysty, że aż miło
Składniki:
- 500 g mięsa z rosołu,
- 1 większa cebula,
- garść szpinaku,
- 2 ząbki czosnku,
- kilka suszonych pomidorów,
- kilkanaście listków bazylii,
- przyprawy do smaku.
Najlepszy farsz do krokietów. Tradycyjny może się schować
Sposób przygotowania:
- Na samym początku zadbaj o mięso. Posiekaj je albo zmiel w maszynce. Posiekaj też cebulę.
- Na odrobinie masła podsmaż cebulę, a kiedy się zeszkli, dodaj mięso i czosnek. Dodaj sól i pieprz, jeśli chcesz, dolej odrobinę rosołu. Podsmażaj przez kilka minut.
- Dołóż posiekane suszone pomidory i oczyszczony szpinak, warto wcześniej go porwać. Pomidory i szpinak pokrój albo zmiel w maszynce. Całość wymieszaj i podsmażaj przez kilka minut.
- Gotowy farsz połóż na przygotowane wcześniej naleśniki i zwiń. Następnie zapanieruj najpierw w rozmąconym jajku, a potem w bułce tartej. Usmaż na złoty kolor i zajadaj się do woli.