Kiedy dni stają się krótsze, a temperatura spada, odporność wystawiona jest na ciężką próbę. To czas kiedy częściej dopada nas przeziębienie, a grypa staje się realnym zagrożeniem. Zafunduj rodzinie najlepsze wsparcie i przygotuj antygrypinę. To naturalna mikstura, która od dawien dawna stosowana była przez nasze babcie.
Antygrypina zawiera składniki o silnych właściwościach przeciwzapalnych, przeciwwirusowych oraz wzmacniających układ odpornościowy. Czosnek, imbir i kurkuma to naturalne antybiotyki, które w połączeniu z bogatym w witaminę C sokiem z cytrusów i czarnym pieprzem, tworzą potężną mieszankę wspomagającą organizm w walce z infekcjami. Regularne spożywanie takiej mikstury może przyczynić się do skrócenia czasu trwania infekcji, złagodzenia jej objawów oraz detoksykacji i wzmocnienia odporności.
Pij 1/4 szklanki leczniczego napoju dwa razy dziennie. Pierwszy raz rano, na czczo, a drugi wieczorem -tuż przed snem.
OSTRZEŻENIE! Antygrypina nie jest polecana dla osób z wrzodami żołądka, nadkwasotą ani dla tych, którzy mają uczulenie na składniki takie jak cytrusy, czosnek czy kurkuma. Kobiety w ciąży oraz karmiące piersią powinny skonsultować się z lekarzem przed jej stosowaniem, aby upewnić się, że jest dla nich bezpieczna.
Przygotowanie antygrypiny to prosty proces, który wykorzystuje moc kilku naturalnych składników. Po ich połączeniu powstaje potężna mikstura wzmacniająca odporność, idealna do walki z infekcjami. Żeby ją zrobić, będziesz potrzebować:
Na początku wyciśnij sok z grejpfrutów, pomarańczy i cytryny – powinno to dać około 1,5 litra płynu z sokowirówki. Jeśli zabraknie, dodaj trochę więcej owoców, by uzyskać odpowiednią ilość. Następnie zgnieć czosnek i odstaw na około 10 minut. W tym czasie zetrzyj na małych oczkach imbir oraz kurkumę. Do soku z owoców dodaj czosnek, imbir, kurkumę i pieprz. Na koniec wlej wodę oraz dodaj miód i wszystko dokładnie wymieszaj. Przykryj naczynie i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Po tym czasie odcedź miksturę przez tetrową pieluchę lub gazę i wlej do butelki. Przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 4-5 dni. Pamiętaj o tym, że jeśli twój stan się nie poprawia, a objawy się nasilają, należy zgłosić się do lekarza.
Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.