Niedziela to wyjątkowy dzień tygodnia, kiedy to całą rodziną zbieramy się przy stole, by celebrować dzień wolny. Za każdym razem na naszym talerzu można zobaczyć jeden i ten san obraz, czyli ziemniaki, z mizerią i schabowym. Z czasem i on może stać się dla nas monotonny, prawda? Czy szukasz więc sposobu, aby urozmaicić swój niedzielny posiłek? A może jesteś wielkim miłośnikiem grzybów i chcesz spróbować czegoś zupełnie innego niż dotychczas? Jeśli na chociaż jedno pytanie odpowiedziałeś twierdząco, to mam dla ciebie propozycję, która doskonale zastąpi klasyczne kotlety. To coś chrupiącego, a zarazem delikatnego i pełnego smaku. Ciekawa receptura, która idealnie wpisuje się w jesienną aurę, a jej przygotowanie jest szybkie i łatwe. Jeśli szukasz pomysłu na nowoczesny, a jednocześnie swojski posiłek, to danie na pewno cię zachwyci.
Mowa o kaniach smażonych w cieście naleśnikowym. Grzyby te, które znane są ze swojej delikatnej struktury i charakterystycznego smaku, mogą być doskonałą alternatywą dla tradycyjnych schabowych. Podane w złocistym, chrupiącym cieście naleśnikowym, stanowią idealny dodatek do obiadu, który na pewno zaskoczy twoich bliskich. Sprawdź, jak łatwo możesz je przygotować w swojej kuchni!
Składniki
Sposób przygotowania