Mięso mielone zazwyczaj wykorzystujemy do zrobienia kotletów, jednak warto postawić na coś innego, co świetnie rozgrzeje brzuchy całej rodziny jesienią. To nasza ulubiona zupa i gdy serwuję ją po ciężkim dniu, wszyscy są zadowoleni i zazwyczaj pytają o dokładkę. Często robi też furorę na rodzinnych imprezach i już kilka razy podawałam przepis. Goście dziwili się, że przygotowanie jest tak szybkie i wcale nie wymaga od nas wiele czasu. Jak zrobić zupę z porów z mięsem mielonym?
Do przygotowania zupy z porów z mięsem mielonym nie potrzebujesz wyszukanych składników. Co więcej, robi się ją ultraszybko, o ile masz je już w lodówce, a możliwe, że tak właśnie jest.
PORADA! Proporcje składników do zupy możesz śmiało zwiększać w zależności od tego, ile litrów potrzebujesz i chcesz przygotować. Danie świetnie smakuje również kolejnego dnia po przegotowaniu, dlatego warto zrobić nieco więcej. W mojej wersji nie ma marchewki, jednak jeśli lubisz, możesz ją starkować na małych oczkach tarki i dodać do bulionu. Również i ilość serka warto dopasować do własnych preferencji.
Składniki:
Przygotowanie zupy nie powinno ci zająć więcej niż 30 minut. To, że będzie gotowa, poznasz po miękkim porze. Jak ją zrobić?
Sposób przygotowania:
Jeśli masz ochotę, zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.