Żadna mizeria, mieszanka sałat, marchewka czy ogórki kiszone. Jeśli na niedzielny obiad serwujesz kotleta schabowego z ziemniakami, koniecznie musisz podać do nich kapustę zasmażoną. Chyba nie ma lepszego zestawu, który razem smakowałby tak wybornie. Jak ją przyrządzić, by była wyjątkowo pyszna, aromatyczna i w mig znikała z talerzy?
Kapusta zasmażana to idealny dodatek do kotletów schabowych lub mielonych, choć miłośnicy potrafią wyjadać ją samą. Wyrazista, delikatnie kwaśna, o głębokim smaku, odpowiednio doprawiona i przyrządzona sprawia, iż całe danie komponuje się genialnie. Warto ją zrobić, tym bardziej że wbrew pozorom nie jest to trudne. Czego będziesz potrzebować? Przygotuj:
Przygotowanie pysznego dodatku do obiadu rozpocznij od dokładnego odciśnięcia kapusty kiszonej. Następnie ułóż ją na desce i posiekaj na niewielkie kawałeczki, a na koniec przenieś do garnka i zalej wodą, by przykryła ją na wysokość dwóch palców. Co dalej?
Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.
PORADA! Kapustę odciskaj nad miseczką. Zyskasz w ten sposób pyszny i zdrowy sok, który możesz wypić, lub wykorzystać potem, na przykład jako dodatek do zupy.