Spaghetti to prosty i szybki sposób na zrobienie pysznego oraz sycącego obiadu dla każdego. W najprostszej wersji jest to po prostu makaron z sosem pomidorowym i przyprawami lub z czosnkiem i oliwą z oliwek. W kuchni polskiej najczęściej gości bolognese, czyli z dodatkiem mięsa mielonego i pomidorów. Jeśli chcesz mocniej podbić jego smak, dodać mu delikatnej słodyczy i sprawić, że wyjdzie pyszne jak nigdy wcześniej, dorzuć popularny owoc. Całość będzie się komponowała wybornie i lekko orientalnie.
Przyrządzenie pysznego i aromatycznego spaghetti jest naprawdę łatwe, a do tego zajmuje niewiele czasu. Jeśli jednak chcesz zaskoczyć swoich bliskich lub gośćmi jeszcze ciekawszym smakiem, który na długo zapadnie ci w pamięć, do klasycznego przepisu na bolognese dorzuć słodki dodatek. Doda całości niezwykłej głębi i sprawi, że wszyscy będą się zajadać. Czego będziesz potrzebować do jego przyrządzenia?
PORADA! Do spaghetti najlepiej sięgnąć po mięso mielone wołowo-wieprzowe lub wieprzowe, ale z łopatki. Wyjdzie odpowiednio soczyste i wilgotne.
Robienie spaghetti zacznij od pokrojenia cebuli oraz obrania i przeciśnięcia przez praskę czosnku. Wrzuć je na patelnię z rozgrzanym olejem i podsmaż. Co dalej?
Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.